Spolek Petrklíč

O nás

Jsme spolek sdružující lidi se zájmem o ochranu přírody a včelaření. Členové spolku rozvíjejí své znalosti a dovednosti ve všech přírodovědných oblastech a předávají je prostřednictvím odborné přednáškové činnosti.

Z počátku to byla malá jiskra nápadu - stvořit projekt, který bude mít smysl, bude vzdělávat a zároveň tak trochu spojí lidi s přírodou.Ptali jsme se sami sebe: ,,Jak to můžeme dokázat?". Odpovědí na to bylo založení Spolku Petrklíč na ustanovující schůzi dne 21.12. 2019.

Jsme z velké části studenti, kteří se pedagogikou zabývají už dlouhou dobu, spolupracovali jsme společně na mnoha včelařských soutěžích, besedách, letních školách mladých včelařů a dalších akcích z řad lesnické pedagogiky či ekologicky zaměřených aktivit. Jak šel čas, tak jsme postupně sbírali vědomosti, ale hlavně chuť předávat je dál.

Rozhodli jsme se tedy, že nastal čas odpoutat se ze stínu jiných velkých organizací a tvořit něco vlastního, to co podle nás má smysl největší. Proto jsme tady, tvoříme výukové materiály, děláme přednášky, ale hlavně učíme se navzájem porozumět přírodě a to bychom rádi předávali i dál.